آشنایی با کلیات سیستم BPMS در یک دقیقه!

آشنایی با کلیات سیستم BPMS در یک دقیقه!

امروز اولین جلسه از مجموعه آموزش های نرم افزار BPMS میباشد. ما در طول این جلسات سعی داریم شما را با مفاهیم تئوری و عملی یک سیستم BPMS آشنا کنیم. در چند جلسه نخست ابتدا درباره مفاهیم BPMS و فرآیندها و ساخت فرآیندها در آن و … صحبت میکنیم و در جلسات بعدی بیشتر به مباحث فنی تر این نرم افزار و نحوه پیاده سازی فرآیندها در آن خواهیم پرداخت.

در کل هدف این مجموعه از آموزش ها آشنایی خوانندگان با مباحث زیر است:

  • معرفی اصول نظری و تئوری مورد بحث در حوزه مدیریت فرآیندهای کسب و کار.
  • آشنایی با امکانات و قابلیت‌هایی که یک نرم‌افزار BPMS می بایست داشته باشد.
  • روش‌های بهره‌وری و ارزش‌آفرینی که می‌توان از این حوزه انتظار داشت.
  • نحوه کار با این نرم افزار و پیاده سازی فرآیندها در آن.

 

در اولین گام میخواهیم ابتدا با ساده‌ترین مفاهیم آغاز کنیم و شما را با یک سیستم BPMS آشنا کنیم.

با اهمیت مدیریت فرآیندهای سازمانی در چند دهه اخیر و رشد روز افزون علم BPM واحدهای توسعه و تعالی سازمان در سازمان‌ها ساختاریافته‌تر شدند و بهبود زنجیره ارزش سازمان و در نتیجه فرآیندهای سازمانی را سرلوحه خود قرار دادند. مستندات فرآیندی شکل گرفتند و معیارهای ارزیابی برای سنجش فرآیندها تعریف شدند. با افزایش روند تحلیل فرآیندهای مختلف ارتباطات مابین فرآیندها، ارتباطات فرآیندها با سیستم‌های تخصصی مختلف و درگیر بودن افراد مختلف با فرآیندها بر پیچیدگی تحلیل فرآیندها و ارزیابی آن‌ها اضافه کرد. همین امر موجب گردید تا سیستم‌های مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار (BPMS) شکل بگیرند.

این سیستم‌ها باعث شدند تا جریان‌های فرآیندی تحلیل‌شده در سازمان‌ها همانطورکه تحلیل شده‌اند اجرا شوند، ارتباط بین سیستم‌های مختلف و فرآیندها شکل بگیرند، پایش فرآیندها با استفاده از عملکرد واقعی فرآیندها انجام شوند و در نتیجه بهبود مستمری بر فرآیندها پیاده‌سازی گردد. استفاده از یک سیستم BPMS را می‌توان نقطه اوج همه تجربیات مشترک، تفکرات و پپیشرفت‌های حرفه‌ای در مدیریت کسب‌وکار دانست، زیرا این سیستم یک ابزار واقعی برای طراحی، اجرا، پایش و بهبود فرآیندهای کسب‌وکار است، که قابلیت یکپارچگی و پیوند زدن اشخاص، سیستم‌های اطلاعاتی، وظایف، کسب‌وکارها، مشتریان و شرکا با یکدیگر را دارا می‌باشد.

مزایای استفاده از یک سیستم BPMS

  • با استفاده از  یک سیستم BPMS کل سازمان چابک، پویا، پاسخگو، مبتنی بر قوانین و انعطاف‌پذیر می‌شود.
  • همچنین مدیران سازمان می‌توانند به آسانی نظارت دقیقی بر روند اجرای روال‌های جاری در سازمان خود داشته و گزارش‌های آماری این سیستم را جهت بهینه‌سازی مستمر فرآیندهای سازمان بکار گیرند.
  • از طرف دیگر مسئولین اجرای فرآیندها در مورد نحوه اجرای فرآیندهای تحت مسئولیت خود اطلاعات کامل و بروز را دریافت نموده و در هر لحظه می‌توانند بر روند اجرای هریک از فرآیندها تاثیرگذار باشند.
  • تحلیلگران حوزه توسعه و تعالی سازمان هم می‌توانند فرایندهای اجرایی سازمان را بدون نیاز به دانش پیشرفته برنامه‌نویسی تعریف نموده و در هر لحظه هر تغییری را در کوتاهترین زمان ممکن اعمال نمایند.

با توجه به توضیحات فوق می‌توان دریافت که یک BPMS مناسب، سیستمی است که کاملا منطبق با چرخه بهبود کیفیت دمینگ باشد، یعنی بهبود مستمر فرآیندها را در دل خود جای داده باشد. این چرخه را در شکل زیر مشاهده میکنید.

bpms2

در جلسه بعد قصد داریم شما را با مفهوم فرآیند و فاز طراحی و مدلسازی آن در یک سیستم BPMS آشنا کنیم. از حسن توجه شما به این قسمت از آموزش سپاسگزاریم.

 

سری مقالات آموزش نرم افزار BPMS – آکادمی فراگستر:

 

همچنین در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM این آموزش ها را دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا